Jantine Jumelet

Jantine Jumelet

Gezinscoach regio Brabant

+31.6.12802139
 
Samen op zoek gaan naar een oplossing. Door vragen te stellen, ondersteun ik cliënten in het vinden van die oplossingen. Vaak krijgen ze die zelf aangereikt, door middel van de antwoorden op die vragen. Ik breng (samen met een cliënt) in kaart wat nodig is, om de gevonden oplossingen om te zetten van theorie naar praktijk (uitvoering).
Ik heb vertrouwen in de kracht die mensen zelf hebben. Wat ik wil doen, is die kracht bij mensen naar boven halen. Dat is wat mij aanspreekt en enthousiast maakt: oplossingsgericht werken!
 
Ik heb ervaring in het werken met gezinnen, in het uitvoeren van casemanagement en in het werken met cliënten die zorg mijden.
 
Tijdens het laatste jaar van mijn opleiding Maatschappelijk werk & Dienstverlening (in 2001), ben ik begonnen als maatschappelijk werker bij Stichting Blijf van mijn Lijf Zeeland. Daar heb ik vooral geleerd hoe belangrijk het is om gebruik te maken van een compleet netwerk om de cliënt heen en met het hele systeem aan de slag te gaan. Naast die baan heb ik een jaar les gegeven bij Hogeschool Inholland. In 2005 ben ik bij het Maatschappelijk Werk in de Oosterschelde regio begonnen. Daar ben ik nu nog steeds werkzaam als maatschappelijk werker. Ik heb verschillende taken gehad: maatschappelijk werker, projectleider, teamleider, ketencoördinator van het advies en steunpunt huiselijk geweld. Bij al deze taken was en is het belangrijk verbindingen te maken, die aansluiten bij wat er is.
 
Na al die jaren werkzaam te zijn geweest in bovengenoemde functies, weet ik waar mijn hart ligt en waar ik enthousiast van wordt. Dat is van 'verbinden' en van het gebruik maken van de kracht, die ieder in zich heeft. En vervolgens de vooruitgang en de stappen te zien, hoe klein ook, die er werkelijk toe doen. Het blijft een uitdaging het tempo van de ander te volgen en iedereen die betrokken is te verbinden. Wanneer dat lukt, is het dubbel mooi dat het uiteindelijk de client is die de stappen heeft gezet en een eigen oplossing heeft gevonden.
 
 
 
 
 
 

CAPTCHA Image[ Different Image ]
 
Home > Contact > Medewerkers (lijst)
 

Vragen?

Laat het ons weten

Postadres

Zeeland
Verlengde Walstraat 1
4341 CS Arnemuiden
 

Brabant
Druivenstraat 65
​4816 KB Breda
 

Zuid-Holland
Postbus 188
3230 AD Brielle

Bezoek op afspraak

Vraagkracht Zeeland
Verlengde Walstraat 1
4341 CS Arnemuiden

Vraagkracht Brabant
Druivenstraat 65
4816 KB Breda
 
 
Contact